shareit

Звукоизолирана колибка, за да не се плаши кучето ви от пиратките на Нова Година

| от chronicle.bg |

И то не от кого да е, а от Ford. Автомобилната компания взе че конструира сред колите, вановете и камионите си и малка къщичка за домашния ви любимец. Тя е шумоизолирана и така кучето ви няма да се стресне от гърмежите и шума навън в новогодишната нощ. За сега обаче изобретението е на експериментално ниво.

Колибката използва технология подобна на тази в колите и слушалките, които ограничават външни звуци. Микрофони, поставени в нея засичат външния шум и задействат излъчването на честоти, които да го заглушат.

„Много животни се плашат от фойерверките. В сравнение с хората, кучетата могат да чуват до 4 пъти по-далече, както и много по-голям диапазон от честоти“, каза Греъм Хал, един от най-известните дресьори на кучета. „Затова е много важно да помислим за и тях и да има намерим място, където ще се чувства в безопасност и щастливи.“

Колибката е само едно изобретение от цяла гама, наречена Interventions, в която Ford прилага технологии от автомобилната индустрия за решение на проблеми от всекидневието ни.

За последните 5 години благотворителната организация RSPCA е регистрирала 2 300 обаждания от стопани, загрижени за животинките си на Нова Година, само във Великобритания.

 
 
Коментарите са изключени