shareit

Звездите срещу идеалните образи в социалните мрежи

| от chronicle.bg |

Наскоро Камерън Диас публикува в социалните мрежи своя снимка без грим като послание за остаряването, самоувереността и приемането на себе си. Нейната снима имаше и друго послание: че актрисата се противопоставя на обществения натиск над жените да изглеждат перфектно и полирани, за да не загубят работата си.

След като Диас сподели своята снимка със своите 2.3 милиона последователи в Instagram, тя се включи в клуба на звездите и моделите, които споделят свои снимки без грим.

В свят, в който социалните медии мачкат самочувствието на човек, бълвайки съвършени лица, снимките на звездите без грим приемат за позитивното възприемане на собственото тяло с всичките му несъвършенства.

Този акт е смел и от гледна точка на това, че в Холивуд жените винаги са били жертва на предразсъдъци по отношение на възрастта. Заради годините им те получават по-малко възможности за роли, въпреки таланта и уменията им.

32-годишната Ан Хатауей сподели в интервю наскоро, че жени спочти десетилетие по-млади от нея, са избирани за ролите на жени, които би трябвало да са на над 50 години.

Сякаш е личен провал и наша вина това, че на 40 не изглеждаме като да сме на 25, каза в интервю през 2014 актрисата Камерън Диас.

В галерията ви предлагаме 10 жени, които отхвърлят перфектните лица, изваяни чрез Photoshop, и не се притесняват да споделят свои снимки без грим пред милионите си последователи.

 
 
Коментарите са изключени