shareit

Звездите и техните осиновени деца

| от chronicle.bg |

Една от най-благородните каузи в живота е осиновяването на дете.

Това е решение, което не всеки успява да вземе, тъй като е свързано с десетки страхове, предубеждения и не на последно място административни трудности. И все пак, онези, за които биологията не е всичко и които превъзмогват страховете си, свързани с тази стъпка, заслужават възхищение.

Холивудските звезди неведнъж са доказвали, че не са просто кухи актьори и актриси, вглъбени във външния си вид и ослепени от славата. Напротив, много от тях използват популярността и парите си, за да помагат на други хора, на животни, на природата т.н. Леонардо ди Каприо впечатли света с речта си, посветена на опасностите от глобалното затопляне, която произнесе докато взимаше статуетката си „Оскар“. Анджелина Джоли и Брад Пит са известни толкова с красотата и актьорската си игра, колкото и с осиновяването на деца.

Вижте в галерията някои светли примери на звезди, които са дали на деца, оставени без бъдеще и семейство, възможността да израснат като смислени хора и да водят добър живот. Тези случаи все пак ни дават надеждата, че „съдбата“ да се родиш без родители невинаги е присъда. И че понякога съдбата е именно това – да попаднеш на своето място въпреки лошия старт.

 
 
Коментарите са изключени