shareit

Звездите, чиито истински имена не знаем

| от chronicle.bg |

Да се разделиш с истинското си име заради кариерата си е необходимо в шоубизнеса. Това се случва често в Холивуд, тъй като повечето звезди искат да имат уникални имена, за да се запомнят лесно и да не бъдат бъркани с техни колеги.

Такъв е случаят с Кейти Пери, която всъщност се казва Катрин Хъдсън. Певицата не искала да я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън и затова приела моминската фамилия на майка си.

Всъщност и Майли Сайръс не се казва така. Тя е Дестини Хоуп, но когато била малка, баща й я наричал Смайли от smile, което на английски означава усмивка. Така скандалната изпълнителка решила да запази от детството си само Майли.

Фреди Меркюри и Дейвид Бауи имат много повече общо помежду си от трите албума в колаборация. И двамата се подвизават с псевдоними (думата идва от гръцки и означава лъжливо име в буквален превод)

Едва ли знаете коя знаменитост е Робърт Алън Цимерман, а Джейми Фокс всъщност се казва Ерик. Избрал да се представя като Джейми, защото забелязал, че на всички актьори, които се казват така им върви в шоубизнеса.

Оказва се, че още много знаменитостите се подвизават с години на сцената под псевдоними. Някои сменят целите си имена, други използват презимето си вместо фамилията, защото им звучи по-добре. Трети директно забравят рожденото си име и заживяват звездния си живот с псевдонима под който ги познаваме.

За да видите кои известни личности въобще не се казват по начина, по който си представяме, можете да разгледате галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени