shareit

Зима и сиво в новата колекция на Жан Пол Готие

| от chronicle.bg, по БТА |

 С представянето на колекциите на Жан Пол Готие, Азедин Алая и модна къща „Фенди“ приключи Седмицата на висшата мода в Париж, предаде Франс прес.

Жан Пол Готие е проектирал колекция, предназначена за планинарки. Тя включва коледни пуловери, шапки с помпони, връхни дрехи с украса от пера, кожени апрески. С подобно облекло по-заможните любителки на планинатата могат да посетят известни ски-курорти, като Куршевел, Цермат или Аспън. Показани бяха велурени клин панталони, носени в комбинация с обувки със сребристи подметки. Саката на костюми тайори от туид са с повдигнати рамене.

Жан Пол Готие
Модел на Жан Пол Готие, Getty Images

Вниманието привлякоха също дебели вълнени облекла с мотиви, напомнящи снежинки. Те имат нещо общо с популярните коледни пуловери и са носени в комбинация с тонално близки до тях шапки. Някои манекенки носеха наметки и верижки, които свързваха носовете с ушите им.

Преобладаващият цвят е сивото, както и в редица други колекции за следващата зима, представени през последните няколко дни в Париж. В колекцията на Готие сивото е в различни нюанси. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха Карла Бруни-Саркози, Катрин Деньов, Аманда Лиър, Жозиан Баласко.

Жан Пол готие, мода , ревю
Модел на Жан Пол Готие, Getty Images

За първото си дефиле висша мода от 6 години дизайнерът Азедин Алая бе решил да ползва услугите на любимата си манекенка Наоми Кембъл. Тунизийският дизайнер обикновено показва колекциите си извън рамките на седмиците на прет-а-порте или висша мода. Той се прочу през 80-те години на миналия век със скулптурните силуети в дефилетата си и проектираните от него рокли, които са като втора кожа за манекенките. Сега в началото на дефилето му на подиума се появи 47-годишната Наоми. Много от манекенките носеха тюрбани на главите си. Представени бяха рокли, които подчертаваха грациозните извивки на женското тяло.

Жан Пол Готие
Модел на Жан Пол Готие, Getty Images

Колекцията включва също кожени палта с висока талия, сака с горни джобове, носени в комбинация с къси поли, рокли в цветове металик. На първия ред сред присъствалите знаменитости бяха Карла Бруни-Саркози и Изабел Юпер.
Дефилето на „Фенди“ бе последното в рамките на четиридневната Парижка седмица на висшата мода. Показани бяха тоалети, обсипани с украса от цветя. Карл Лагерфелд, който от 1965 г. е творчески директор на модната къща, е проектирал украса с форма на макове, метличини, магаритки. Дори някои чанти са с форма на саксии с цветя. Представени бяха също кожени облекла.

В края на дефилето Лагерфелд излезе на подиума и събра овациите на присъстващите, сред които бе Бернар Арно – изпълнителният директор на групировката LVMH, която е собственик на „Фенди“

 
 
Коментарите са изключени