shareit

Журналистът Васил Иванов напуска Нова телевизия с обвинения за цензура

| от chronicle.bg |

Разследващият журналист Васил Иванов напуска Нова телевизия след 14 години работа в медиата.

Той публикува във Facebook предизвестието си за напускане, като мотивира действията си с обвинения в цензура към директора на „Новини и актуални предавания“ – Дарина Сарелска. Той обещава да разкрие подробности за обвиненията си в „Шоуто на Слави“.

Междувременно Нова телевизия излезе с позиция във връзка с предизвестието на Васил Иванов, в която му благодари и му пожелава успех в бъдещите начинания.

„В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина, и др. NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“. NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания“, се посочва в изявлението.

 
 
Коментарите са изключени