shareit

Животът на Шарапова след мелдония

| от chronicle.bg, по CNN |

Мария Шарапова получи забрана да участва в тенис турнири, но това не слага край на бранда й.  Предстои на пазара да се появи първата й серия с шоколадови бонбони от двете страни на океана.

Продажбата на пшоколадите в Европа ще започне на 15 май. Има и планове за създаването на т.нар. поп-ъп магазин Sugrapova в Уимбълдън, недалеч от мястото, където бившата номер 1 спечели първата си голяма титла през 2004 година.

„Тя беше активен участник в създаването на този продукт и участва много активно в представянето“, каза Кристофър Матина, управител на Baron Chocolatier – фирмата, която произвежда специалната линия шоколади на Шарапова. Към края на месеца ще има и още едно представяне на шоколадите – в САЩ.

Възможно е и да свика пресконференция в края на месеца, очаквайки изслушване във връзка със допинг скандала, който я остави далеч от корта. По време на заседанието Шарапова ще разбере дали ще се наложи да се откаже от тениса за по-дълго време.
Още няма точна дата за изслушването, но се предполага, че присъдата ще бъде ясна през юни.

29-годишната Шарапова получи забрана да играе временно, след като обяви, че се е провалила на допинг тест заради употребата на мелдоний на Australian Open.

Руската звезда, която живее в САЩ от 1994 година, обяви, че не е осъзнавала, че лекарството, което взима от 2006 година насам заради здравословни проблеми, е забранено от 1 януари тази година.

Шарапова доскоро беше най-търсеното рекламно лице сред жените атлети за последните 11 години. Нейните приходи от дейност извън корта бяха оценени на 285 милиона долара.

Въпреки че спонсори като Nike и Porsche оттеглиха подкрепата си към Шарапова, докато не стане ясен резултатът от изслушването, а швейцарската марка часовници Tag Heuer отказа да поднови договора си с нея, производителят на ракети Head продължи отношенията си с тенесистката, защитавайки я пламенно.

Производителят на шоколад Матина също застана зад Шарапова.

Baron Chocolatier, които ще произведат шоколадите, са избрани след 15-месечно търсене. Те ще направят половин милион шоколадчета Sugarpova – млечен, тъмен шоколад, млечен с ягода и тъмен с кокос. Цената на шоколадчетата ще бъде между 4.99 долара и 5.99 долара.

 
 
Коментарите са изключени