shareit

Жив ли е персонажът на Мерил Стрийп в „Mamma Mia: Here We Go Again“?

| от chronicle.bg |

Трейлърите на втората част на мюзикъла „Mamma Mia!“ излизат периодично и става все по-трудно да издържаме времето до 20 юли, когато ще е премиерата на „Mamma Mia: Here We Go Again“. Преди два дена беше пусната поредната искра – откъс от филма, в който Лили Джеймс пее популярната песен на ABBA „When I Kissed the Teacher“.

С поредната информация около мюзикъла обаче, назрява един леко притеснителен въпрос. Какво се случва с персонажа на Мерил Стрийп, Дона, във втората част на „Mamma Mia“. Още с излизането на първия трейлър, Софи, дъщерята на Дона, говореше за майка си в минало време, обяснявайки как съдбите им се припокриват  сега, когато е бременна. Още тогава се разрази дискусия, чийто лайтмотив беше: „Мъртва ли е Дона? Умира ли във втората част? Дали тази драматургична машина би се лишила от пъстрата си героиня в името на обрата в сюжета?!“

Последният трейлър (излязъл в началото на месеца) не дава отговори на тези въпроси, но и не отрича спекулациите. Видеото се съсредоточава предимно върху миналото на Дона и нейните млади години (в ролята на младата Дона е Лили Джеймс) – първото пътешествие до гръцкия остров Калокаири и срещите с бъдещите татковци на Софи (в ролите се завръщат Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт).

Докато образите от миналото и настоящето се преливат, виждаме и един нов образ – този на Анди Гарсия, носещ символичното име Фернандо. Култовата песен на ABBA, която разказва за спомените на двама души за войната и животът на бойното поле, тук е с променен контекст и прилича на любовна история. Появява се майката на Дона и бабата на Софи, Руби. В ролята е Шер, която виждаме да пее „Фернандо“, на фона на фойерверките.

Изглежда, че всички персонажи в „Mamma Mia: Here We Go Again“ си прекарват повече от добре, с изключение на един – Дона в настоящето…  Къде е тя? Това се питат сега феновете на диското, ABBA, мюзикълите и най-вече тези на Мерил Стрийп.

 
 
Коментарите са изключени