shareit

Жилибомбата е новата кифла

| от Мартин Дамянов |

Знаете коя е Емилия, нали? Не, не Масларова. Хич не ми се правете, много добре знаете коя е Емилия. Емилия е кифла, заедно с всичките й сродни производни от бранша. Лошо няма, разбира се, погледът ни е само стерилно обхожда тематиката, дори леко неприлично се потърква в научното. Цунки по муцунки за всички. Ние сме тук само да кажем, че има нова мода сред младите, нова звезда на хоризонта, нов слон в стъкларския магазин.

Нарича се жилибомба. <3. Чуйте само как звучи – жилибомба! Все едно Барби е обявила химическа война на Кен. Звучи все едно Гумените мечета са се присъединили към „Ислямска държава“. Звучи като онова, което ще се чуе, ако феята от Питър Пан роди във въздуха. Жилибомба…

Тя е характерна с определена мода, ако може да го наречем така – по-скоро е телесна архитектура – и с конкретен мироглед. Модата се въплъщава от балончести дупета, тесни клинове с висока талия, болезнено цветен топ, кецки с езика навън, остър маникюр с ноктопластика и очила тип „лежа на пода в килията и гледам през решетките“. Мирогледът е надцарствен, тип „Мене Зевс ми плаща аренда за Олимп“.

Нека оставим балончестите дупета настрана. Ние обичаме балончестите дупета. Клиновете обаче… Преди, когато изгорим букет рози, получавахме пепел от рози. Днес, когато изгорите един букет рози, получавате клин с висока талия. Проблемът с тази дреха е, че като понечите да бръкнете в задния си джоб, все едно се чешете по гърба.

Острият маникюр не е лош, но камъните… Момичета, нищо, чието име завършва на “ -пластика“, не ви трябва. Да не говорим за кецовете с езици – все едно краката ти са кучета, нямат потни жлези, и се охлаждат с изплезен език.

Нали знаете тези квадратните капаци на шахтите по улицата. Те са основно вдъхновение и суровина за очилата.

Патрони на новата мода са хора като Ники Минаж и Иги Азалия. За хората, които пазят морална хигиена, да поясним – Иги Азалия е женската версия на Еминем, ако Еминем е държал мишената в Хирошима. В България жилибомбите са представени от своята кралица – Гери-Никол. Жили-Никол. Сега ще се случи нещо странно. Ще признаем, че Гери-Никол е права. Наистина момиче като нея няма работа с теб.

Вече знаете всичко за жилибомбите – как да ги разпознавате и заобикаляте (ако не е по-лесно да ги прескочите). Сега остава да решите дали искате да станете част от пъзела на новата жили-мода, или ще предпочетете да останете old school, с риск хората да не се спъват в задника ви. Вече всичко е във вашите нокти.

 
 
Коментарите са изключени