shareit

Жерви и ранени при стрелба във Флорида

| от chronicle.bg |

Множество души са ранени след престрелка, избухнала в нощен клуб в Орландо, Флорида. Първоначално полицията съобщи за 20 жертви,а в медиите се появи непотвърдена информация за до 20 ранени. По-късно стана ясно, че броят на жертвите е 50, а ранените са 53-ма.

Полицията предупреди жителите на града да избягват преминаването в района на нощното заведение. По време на пресконфереция местните власти посочиха, че има предположения, че стрелецът е изповядвал ислямистка идеология.

 

До момента няма информация за причините за престрелката, нито за състоянието на пострадалите при инцидента. Според ФБР става дума за акт на „вътрешен тероризъм“.

Клуб „Pulse“ се рекламира като „водещият нощен гей-клуб в Орландо, посочва американската ABC.

Според очевидец стрелбата избухнала в два през нощта местно време. Той каза, че е чул около 40 изстрела.
По-рано полицията съобщи, че е извършила контролирана експлозия пред клуба.

Началникът на полицията в града Джон Мина даде пресконференция с повече подробности за това, което се е случило в клуба. Когато стрелцът е открил огън, в заведението е имало полицай. Двамата са започнали престрелка, но нападателят се е оттеглил в друга част на заведението, взимайки заложници. Полицията решава да започне операция по спасяването на заложниците.

По-късно полицаите са открили пушка и пистолет у стрелеца. Освен това той е носел някакъв вид взривно устрийство върху тялото си. По-рано някои медии съобщиха, че е носел взривна жилетка. Сапьори проверяват няколко устройства в заведението.

Обновена в 18.41

 
 
Коментарите са изключени