shareit

Жената на Тръмп изнесе реч, открадната от Мишел Обама

| от chronicle.bg |

Съпругата на кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп – Мелания, направи първата си публична политическа реч.Поне един пасаж от речта обаче съвпада почти напълно с речта, изнесена от първата дама Мишел Обама през 2008 година. Ако бъдат сравнени дума по дума текстовете на двете изявления, то съвпаденията веднага се забелязват.

„От малка родителите ми ме научиха, че тряба да работиш усилено, за да постигнеш каквото искаш, твоята дума да задължение и трябва да правиш, каквото казваш, да спазваш обещанията си, да се отнасяш към хората с уважение. Те ме научиха и ми показаха ценностите и моралните стойности със своя живот всеки ден. Техният урок искам да предам и на нашия син“, казва Тръмп.

„Ние трябва да предадем тези уроци на поколенията след нас. Защото искаме нашите деца в тази нация да знаят, че единствената граница за твоите постижения е силата на мечите ти и волята да работиш за тях“, казва още Тръмп в речта си.

„Барак и аз сме отгледани с едни и също ценности: че трябва да работиш усилено за онова, което искаш в живота, че твоята дума е задължение и трябва да правиш онова, което казваш, че ще направиш, че трябва да се отнасяш към хората с достойство и важение, дори и да не ги познаваш и дори да не си съгласен с тях“, се казва в речта на Мишел Обама от 2008 година.

„Барак и аз целим да изградим животите си, водени от тези ценности, да ги предадем на следващото поколение. Защото искаме децата ни – и всички деца в тази нация, да знаят, че единственият лимит за твоите постижения, е широтата на мечтите ти и волята да работиш за тях“, казва още Обама.

Целта на речта беше да представи Мелания на избирателите и се фокусираше върху имигрирането й в САЩ и любовта към съпруга й.

По време на конгреса на Републиканската партия в Кливлънд, Охайо, тя описа съпруга си като талантлив, съчувстващ и непреклонен лидер, който по-скоро би обединил страната, отклкото да я разедни, ако бъде избран за Белия дом.

„До Доналд съм от 18 години и познавам любовта му към тази страна, откакто се запознахме. Той е твърд, когато трябва, но той е учтив, честен и грижовен“, предава Reuters думите на 46-годишната кандидатка за първа дама на Америка.

„Доналд Тръмп иска просперитет за всички американци“, бяха думите на Мелания – самата тя от словенски произход.

Тя беше представена от Тръмп след едноминутна реч и излезе драматично на сцената под звуците на хита на Queen „We Are The Champions“.

Reuters коментира, че нейната поява по време на кампанията на кандидат-президента цели да „смекчи“ имиджа на нюйоркския бизнесмен, който често получава крайни реакции на изказванията си.

Анти-мюсюлманската и анти-мигрантската му реторика са добре известни, но в последно време те се подсилват със серия словени атаки срещу жените, политическите опоненти и журналистите.

Мелания Кнаус е четвъртата съпруга на Тръмп, те се ожениха през 2005-та година. Двамата имат син на име Уилям Барън.

Към момента тя се занимава с дизайн на бижута, а иначе е бивш модел.

 
 
Коментарите са изключени за Жената на Тръмп изнесе реч, открадната от Мишел Обама

Повече информация Виж всички