shareit

Жена с 96% изгарания стана модел

| от chronicle.bg |

Катрин Пъг стана модел на известна марка гримове след като инцидент преди 6 години я оставя с 96% изгаряния по тялото.  Катрин претърпява катастрофа във френските Алпи през 2013 година, от която само ходилата на краката й остават незасегнати.

25-годишното момиче участва в специална кампания на бранда заедно с цяла палитра от различни лица, включително и Гари Томсън, известен като Пластичното момче заради множеството си пластични операции, 60-годишната инфлуенсърка Лусия Уайтхаус – Баба Пука, и Меган Бъртън Хенсън от риалити предаването „Love Island“.

Кампанията е критика на стандартите в модната индустрия към външния вид на моделите. Според изследване на бранда 80% от дамите се чувстват притиснати от модиите да бъдат перфектни, а 40% не се отъждествяват с моделите от кориците на списанията. 

avon_catrin3972-9c52-e1551684214286

60% от жените пък се чувстват задължени да посрещат определени стандарти за красота. Именно тези резултати вдъхновяват и кампанията.

Катрин казва: „Да бъда част от модна кампания, която критикува традиционната представа за красота, както и стигмата около хората, които изглеждат по различен начин. Надявам се, че така ще отворим очите на много хора за красотата и модната индустрия, а и за обществото ни като цяло.“

„Надявам се и да вдъхновя хората да приемат външния си вид, какъвто и да е той. За тези, които изглеждат различно, щанда с козметика може да е много страшно място, защото марките лансират традиционния стандарти за красота. Аз обожавам грим, но след инцидента ми щандовете с грим ме караха да искам да се скрия. Сега мога да изпратя посланието си до всички – Окей е да си различен. Истинската красота е да бъдеш горд със себе си.“

 
 
Коментарите са изключени