shareit

Жена беше осъдена за криминална повреда на чипс

| от chronicle.bg |

Ирландския съди прати жена в затвора за  криминална повреда на пакетче чипс.

Кейтлийн Макдона, на 25 години, отворила пакетче чипс в магазин Tesco в град Корк преди да го е платила. Кейтлийн казва пред съда, че е отворила пакетчето, за да бъде охраната след това принудена да я остави да си го плати.

Вместо това тя е осъдена на два месеца затвор за повреда на стоката, която след това вече не може да бъде продадена.

Макдона има серия предишни присъди за кражба и повреда. Въпросният случай с чипса става реди 2 години в магазина в мол близо до дома й.

По полицейски данни, на Кейтлийн й е било забранено да посещава магазина и по време на случая вече е била позната на персонала.

Тя взима чипса и се отправя към касата. Охраната я вижда и кара остави чипса и да напусне веднага. Тогава тя отваря чипса. По-късно пред съда казва: „Отворих го, за да ме оставят да си го купя.“ Охраната споделя със съда: „Пакетчето вече не можеше да се продаде“ и въпреки, че момичето иска да си го плати, тя няма право да бъде в магазина. 

Защитата на Макдона поиска снизходителност от съда с мотива, че тя скоро се е омъжила, бременна е и се е признала за виновна.

Решението на съдията е 2 месеца затвор, което се оправдава с това, че чипсът е отворен след като обвиняемата е била помолена да напусне. Той каза, че е трудно да види действията й по друг начин освен като саркастично арогантни. 

 
 
Коментарите са изключени