shareit

Километрични опашки на границата с Гърция

| от chronicle.bg |

Струпването на почивни дни ще доведе до по-натоварен трафик по магистралите. Още от петък вече движението е засилено по двете магистрали, които водят към морето, както и пътят към Гърция.

Движещите се в посока Гърция попадат преди границата в задръстване. Това се получава поради бавното преминаване между граничните пунктове „Кулата“ и гръцкия „Промахон“, съобщава Нова телевизия. Особено тежък е трафикът и по АМ „Тракия“, заради ремонтите по няколко участъка. Ремонтите по магистралата бяха подновени на 7 септември.

Очаква се трафикът да е най-интензивен по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и международния път Е-79 София – Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Пътната агенция предупреждава шофьорите, че поради извършването на планирани ремонти има временна организация на движението по четири участъка от магистрала „Тракия“, както и на виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“ на магистрала „Хемус“.

Ограничението се въвежда за автомагистралите, с изключение на участъка Харманли – ГКПП „Капитан Андреево“ от магистрала „Марица“. Забраната важи и за първокласните пътища Ребърково – Ботевград, връзката на лот 1 на магистрала „Струма“ при пътен възел „Дупница Север“ – ГКПП „Кулата“, и пътищата Русе – Велико Търново, Пловдив – Харманли, Дуранкулак – Варна – Бургас.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона няма да се допускат в посочените часове и на Околовръстния път София, участък „Южна дъга“, в участъка Симитли – Гоце Делчев, Пловдив – Смолян и Бургас – Царево.
Забраната няма да важи при превози на опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Засилен трафик се очаква и в края на серията от почивни дни – 22 септември, когато някои пътища ще бъдат затворени за тежкотоварни превозни средства. От 14 до 20 часа на 22 септември на камионите над 12 тона се забранява движението, за да се осигури безопасността на движението при очаквания засилен трафик в почивните дни.

 
 
Коментарите са изключени