shareit

Защо си отиват мъжете

| от Констанс Бонасьо |

Жените обичат да говорят за това как приятелката им е била захвърлена от съпруга си, „защото е напълняла след раждането“, че “ мъжът й не ходи никъде с нея, защото е дебела“, че “ не иска да спи с нея, защото е тлъста “ и т.н. Това са глупости. Съпрузите не страдат заради теглото на съпругите си, а ги захвърлят по съвсем различни причини.

Те бягат, ако жената е използвачка. Дори най-богатият се уморява всеки ден да слуша, че е постоянно длъжен на жена си – от малката чантичка до лъскавия автомобил.

Умните мъже бягат от глупави жени. Глупостта е сладка и умилителна само първия път, и след една или две години, наблюдавайки неуместното поведение, слушайки сериозните отговори на шеговити въпроси, усещайки натрапливото невежество, те просто си стягат куфара.

Съпрузите бягат от тихата и агресивната кучка. Едната пили на мъжа си, че не е като някого, яде много, спи много, хърка силно, мирише на цигари или бира, нагло се бърше с личната й хавлиена кърпа. Бойната кучка контролира всяка стъпка на мъжа си, започва остро всеки разговор, мрази всички негови роднини и приятели.

Мъжете тичат презглава от прекомерните флиртаджийки и мързелани, които веднъж в сезона почистват жилището, но никога нямат време да приготвят вечеря, „защото са чистили цял ден“. Самите те са се тъпкали от сутринта с бисквити и бонбони, обилно поливани с пъстроцветни коктейлчета по време на туровете по МОЛ-овете с безделни приятелки.

Съпрузите започват да търсят забавление навън, ако една жена се опитва да превърне секса в разменна монета. В крайна сметка те се уморяват да плаща за през нощта с толкова много предмети, дейности и услуги през деня. Те биха зарязали жената с най-съвършената фигура, ако тя превърне близостта в благоволение или търговия.

В общи линии мъжете никога не си отиват от съпругите с наднормено тегло!

Те не бягат от от мъдрите, внимателни, грижовни, любящи, нежни, практични, разумни, благодарни жени!

Появяват се аксиоми – резултат на неясни проучвания:

Мъжете не харесват жени, които харчат пари за глупости.

Мъжете не харесват плачещите жени.

Мъжете не харесват бъбривите жени.

Мъжете не харесват прекалено свободните жени.

Мъжете не харесват жените, които флиртуват.

Мъжете не обичат прекалено срамежливите жени.

Ето и най-често изтъкваните от силния пол качества, които трябва да притежава една жена:

Спонтанност – мъжете харесват изненадите и романтичните жестове.

Чувство за хумор – добре е жените да умеят да се забавляват и да приемат нещата с усмивка на лице.

Отговорност – мъжете определено ценят стабилни жени.

Увереност – никой не припада по свити и потиснати хора, които постоянно киселеят и не се харесват.

Общи интереси – за да бъде една връзка здрава, двойката трябва да има поне няколко общи неща.

Наличие на доверие – един мъж е спокоен, ако има доверие на половинката си.

Умение да впечатлява – мъжете харесват жени, които умеят да привличат погледите по най-различни начини.

На моменти настъпват някакви противоречия – впечатляваща, но не и твърде свободна… Но не е ли самият живот достатъчно противоречив?

За финал, да напомним поговорката, рожба на градския фолклор „Жената трябва да е домакиня в кухнята, проститутка в леглото и дама в обществото.” Разбира се, и жените си отиват, но това е друга история, която ще започне с „Мъжът трябва да е готвач в кухнята, тигър в леглото и лорд в обществото.” И все пак, ако той не може да свари един чай, не вилнее постоянно в леглото и се смее две идеи по-гръмко на фирменото парти, не бързайте да го напуснете…

 
 
Коментарите са изключени