shareit

Защо понякога статусът ви във Facebook излиза с по-големи букви

| от chronicle.bg, по QZ |

Вероятно сте забелязали, че някои от приятелите ви във Facebook постват статуси с много голям шрифт. Те не „крещят“ и не е тяхна вината за гигантските букви. Просто Facebook увеличи рязко размера на буквите в статуси, по-кратки от 35 символа.

Уголемените букви излизат в шрифт с размер 24, а нормалните статуси са с шрифт 14. Затова и кратките текстове са видимо по-големи. Ако обаче прикачите към краткия си коментар и приложение, например снимка, размерът на текста няма да се увеличи.

младост 1

Не е ясно кога Facebook е въвел новата характеристика. Потребители от други социални мрежи са я забелязали от юли. Не е ясно защо компанията е решила да въведе промяната, но се предполага, че това е един от опитите й да насърчи споделянето на оригинално потребителско съдържание.

Защо нарастването на размера важи с ограничение 35 символа?

Вероятно е символичен акт – това е една четвърт от символите, до които се ограничават постовете в Twitter. А може би има и по-прозаична причина – оказва се, че най-кратките Facebook статуси генерират най-голямо взаимодействие с останалите потребители. Увеличаването на размера на буквите може да подсили този ефект.

 
 
Коментарите са изключени