shareit

Защо обичам Мила, която обича Адам

| от |

Запознайте се с Мила. Тя е на 3 години и не е обикновено дете. Първо, защото е момиче и второ, защото е най-искреното влюбено момиче на света.

Само преди няколко седмици в интернет започна да се появява видео на малката симпатична Мила, която разбира, че любимият й Адам Лавин – вокалистът на Maroon 5 и треньор в девети сезон на The Voice Америка, е женен. При това не отскоро. Реакцията на Мила е толкова искрена към този болезнен факт, колкото може да бъде реакцията на всяка жена, когато разбере, че любимият й се е събрал с друга. Мила плаче и обяснява как това не е истина. Нейното сърце е разбито. Истински разбито. Но модерните момичета са феминистки, те не си позволяват да плачат за мъже. Не, те се затварят вкъщи, пускат си музика и вадят шоколада. Тайно от всички. Но Мила няма този проблем. Може би защото е на три или може би е защото не й пука.

Реакцията на Мила е толкова неподправена, че и твоето сърце се къса заедно с нейното. Аз лично си спомних за всички онези унищожителни моменти, когато лошата вест е стигнала до ушите ми и единственото, което ми се е искало е било да заплача. Ама истински – с глас, сълзи и сополи. Дори като малка ме беше срам да си призная, че съм тайно влюбена в някой от страх да не ми се подиграват. Забелязала съм, че тези неща не се променят с годините. Реакцията на един човек към любовта остава такава, каквато е била и когато е бил малък. Мила обаче не се притеснява да се разплаче пред майка си, защото е съкрушена, че Адам е женен, а майка й я записва и пуска видеото в блога си.

Видеото с плачещата Мила е толкова забавно за хората, че някак е неизбежно то да достигне до Адам Лавин и съответно срещата им е тайно уредена от Елън Дедженерис.

Елън кани Мила в своето шоу и когато я видиш там разбираш, че тя е едно будно, смело, симпатично, умно и готино дете. Тя отговаря на всички въпроси и не разбира защо хората са толкова заинтригувани от нейното разбито сърце. Но хората знаят – първият път, в който ти разбиват сърцето е важен за всеки човек. Всеки следващ никога не е толкова силен, а първият определя отношението ти към любовта трайно. То е като първия ти сблъсък със смъртта, първия път, в който кучето ти открадва сладоледа, докато си се разсеял с нещо и баща ти ти казва, че няма да ти купи друг, като първия път, когато групичката с „по-готините деца“ ти казват, че няма да си играят с теб. Той е съкрушителен и ти показва, че светът не да се съобразява с никой. Независимо от всичко.

Мила и Адам се срещат в студиото на Елън, което е изненада за самата Мила и за майка й. Медиите в Америка гръмнаха, че реакцията на момиченцето не е това, което са очаквали. Мила се засрамва жестоко и в очите й се чете лек страх от случващото се, и съответно тя се скрива при единствения сигурен човек, който познава – майка си.

За мен обаче, реакцията на Мила е точно това, което очаквам. Защото и аз съм момиче и някак ги разбирам тези неща. Срамът от любимия човек, преди той да стане истински твой или когато се виждате за първи път, е най-силният парализатор на света. Срамът е виновникът хиляди любовни истории така и да не се случат. Той е виновникът жените да нищят любовните си проблеми и реакциите на мъжете в късните вечери, и той е виновникът взаимоотношенията между половете да са такава интересна тема за всички години наред.

Мила има силно чувство за срам, стане ли дума за мъжа, когото харесва. Тя няма проблем да признае, че го харесва, но срещата с него, при това изненадваща, я кара да се притеснява много. По момичешки.

Може би затова Мила е новият ми любим супергерой. Тя обича искрено, като три годишна и се притеснява искрено, когато трябва. Наляга я истински спек, когато се вижда очи в очи с любимия си мъж и знам, че хиляди момичета по света ще я разберат. Мила е царицата на първата любов, на тайното харесване, на погледите, когато си мислиш, че никой не те гледа, на мига, в който осъзнаваш, че някой е по-специален за теб от друг. Нейната кратка история беше толкова впечатляваща за мен, защото ми се иска и аз да бях толкова емоционално искрена в реакциите си към мъжете. Но не съм. Тези неща изчезват с годините. Затъпяват като ъглите на маса и ударите в тях не болят като едно време.

Но както казах – реакцията към първата любов е наистина важна и определяща за пътя ти във влюбването занапред. Искрено се надявам Мила да запази нейната.   

Видеата с Мила и Адам може да гледате тук:

 
 
Коментарите са изключени