shareit

Започва второто издание на „Танцуваща София“

| от chrocnile.bg, по БТА |

С безплатни уроци по стрийт и съвременен танц започва второто издание на „Танцуваща София“ – на 16 юли от 17.00 ч. в Борисовата градина, до езерото с лилиите, съобщават инициаторите.

В следващите месеци софиянци и гости на столицата ще имат възможност да се обучават и да се забавляват благодарение на платформата за танц и движение на открито в града „Танцуваща София“. Финалът е с представяне на гост-преподавателите и денс батъл на първото танцово онлайн риалити Dance Arena. Денят ще завърши с Импро джем сешън с водещ DJ Калата.

„Танцуваща София“ ще превърне емблематични градски пространства в своеобразни танцови площадки. Програмата включва над 12 урока по различни видове танци, подходящи за всички възрасти, с преподаватели от Dance Station, PachoVille, Stream Dance Center, uMove, Latin Force, Lindy hop, Swingin Monkeys, Св. Св. Константин и Елена, Фламенко Алегрия, Derida Dance Center и други от най-изявените танцьори и хореографи в столицата.

Организатор на „Танцуваща София“ е фондацията „Арт линк“, а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програмата „Европа“ към Столичната община.

Derida Dance Centre е първият център за съвременен танц и обучение в България. Той предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори, така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Центърът предоставя резиденция на артисти и теоретици в областта на съвременните изпълнителски изкуства и възможност за организиране на работни ателиета, представяния и дебати.

 
 
Коментарите са изключени