shareit

Започва Лондонската седмица на модата

| от |

С участието на двама представители на „тежката артилерия в бранша“ – „Армани“ и „Хилфигър“, днес се открива Лондонската седмица на модата, предава Франс прес.

„Лондон със своята динамика и космополитност представя културата в нейната глобална цялост“, прави своето любовно признание Джорджо Армани, чието ревю в неделя се очаква с голям интерес на 66-ото издание на модната проява в британската столица. То е посветено на дамските колекции прет-а-порте за сезона пролет-лято 2018 г.

Томи Хилфигър от своя страна ще закрие Седмицата на модата във вторник вечерта с дефиле, организирано в култовата зала „Раундхаус“, приютила концерти на Хендрикс, Боуи и „Пинк Флойд“.

„Лондонската традиция в областта на модата и на музиката са чудесни източници за вдъхновение и това ще се види на нашето представяне“, заяви нюйоркският дизайнер Хилфигър, майстор на спортно облекло с елементи на шик.

Седмицата на модата в Лондон ще предложи над 80 ревюта и презентации из цялата столица. На тях са поканени 5000 души от сферата на модата, журналисти и знаменитости. С интерес се очакват дефилетата в събота, когато ще гастролират моделите на британските любимци Гарет Пю и Джонатан Андерсън и на марката „Бърбъри“.

 
 
Коментарите са изключени