shareit

Заместник-кметът на София Любомир Христов подаде оставка

| от chronicle.bg |
Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов е подал оставката си заради „създалото се напрежение и внушения“ по повод материал, излъчен от Нова телевизия за обществена поръчка за навеси на спирки. На снимки, изпратени от зрители, се вижда служебната кола на заместник-кмета пред къщата на депутата Ирена Коцева в Самоков.
Христов отрече твърденията, че е оказал влияние при избора на изпълнител на поръчката на Центъра за градска мобилност. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е в чужбина и все още не е обявила решението си дали ще приеме оставката.
Парламентарната група на ГЕРБ ще решава дали да приеме оставката на депутата Ирена Коцева. Това стана ясно след разговор на Коцева с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов:
Има обществена поръчка, която е проведена. Спазени са всички законови изисквания. Имало е няколко фирми, които са участвали. Няма нито една фирма, която да е обжалвала. Парламентарната група е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек. Вменяваме вина за нещо, което още не е доказано. Аз не смятам, че е редно“.

Самата Коцева обясни:

Аз съм готова да подам оставката само когато срещу мен има и най-малкото съмнение, че с мои действия бих уронила авторитета на партията. С едно обаче не мога да се съглася. Когато в медиите ще излиза нещо, с което ще дискредитирате името ни, нека преди това нещата да бъдат проверени, защото за тази поръчка не мога да дам големи подробности, но съм сигурна, че фирмата, която я е направила, я е направила качествено, че има контролни органи, които могат да проверят има ли нарушение, някой злоупотребил ли е с власт, с работа, със средства„.
 
 
Коментарите са изключени