shareit

Закръглените жени: все повече на мода в модата

| от chronicle.bg, по БТА |

Най-често пренебрегвани в света на модата, жените със закръглени форми вече се появяват на модни подиуми и участват в дефилета на някои модни къщи, като получават подкрепа от социалните мрежи, предаде Франс прес.

Чрез Инстаграм 27-годишната британска манекенка Искра Лорънс, която носи дрехи с размер 42-44, стана известна и вече е търсен модел. За Лин Уебър от бранда „Марина Риналди“, който предлага облекла с размер над 40, социалните мрежи осигуряват по-демократичен начин за комуникация и представяне на различни типове жени. Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ – 63 на сто, сочат данни на Световната здравна организация. Средният размер на американката 46-48.

С 4 милиона последователи в Инстаграм, Искра Лорънс е лице на марката за бельо Aerie, създадена от производителя на прет-а-порте „Америкън ийгъл“, и дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата. Тя си припомни, че преди шест години лондонски агент й се присмял, като й казал, че никога няма да й предложат да работи в Ню Йорк. Лорънс сега възнамерява да се възползва от известността си, за да се бори срещу диктата на модата, която налага недостижими за повечето жени стандарти. Тя отказва снимките й за клиенти да бъдат ретуширани.

„Формите не са дефекти, а част от тялото – отбеляза манекенката. – Просто бяхме убедени от обществото и медиите, че това е проблем. Всеки ден в социалните мрежи получавам послания от момичета, че съм им помогнала да избегнат хранителни смущения и да се справят със самоубийствени мисли.“

 
 
Коментарите са изключени