shareit

За изкуството, футбола и сънищата

| от chronicle.bg |

Три представления с Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов – „Арт“, „Спанак с картофи“ и „Дакота“, интригуващо разказват на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ истории за изкуството и мястото на приятелството в него, за съдийството и футболните емоции, за сънищата и реалността в нас и извън нас.

Пиесата „Спанак с картофи“ на Золтан Егреши „влиза“ в съдийската стая преди и след футболния мач и по време на почивката между двете полувремена, за да „изкара“ на бял свят неподозирани до този момент емоции и чувства в съдийското трио.

спанак с картофи, представление

Постановката на Ясмина Реза „Арт“ също се разказва за трио, но не на съдии, а на дългогодишни приятели. Марк, Серж и Иван стигат до дълбоки откровения и прозрения, провокирани от модерното изкуство и от темпераментните си характери.

арт, представление

През януари на театрална сцена се завръща и най-новият проект на „Три Беарс Ентъртеймънт“ – спектакълът „Дакота“ на Жорди Галсеран. В пиесата подреденият и перфектен живот на главния герой Иполит неочаквано се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, ззапочват да се случват. Светът на Иполит започва да губи своите очертания и никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва реалността.

дакота, представление

„Спанак с картофи“ от Золтан Егреши можете да гледате в Сатиричния театър на 8 и 15 февруари, 25 и 28 март, 19:30 ч.

„Дакота“ от Жорди Галсеран гледайте на 13 и 18 февруари, 10 и 31 март, 19:30 ч.

„Арт“ от Ясмина Реза гледайте на 19 февруари, 13 и 30 март, 19:30 ч.

 
 
Коментарите са изключени