shareit

YouTube насърчава създателките на видео съдържание

| от Chronicle.bg |

  YouTube стартира глобална програма на продукции в партньорство с Организацията на обединените нации (ООН) като част от усилията да засили гласовете и подкрепата за жените в цялата платформа. Видео мрежите ще инвестират в клипове, създадени от жени режисьори, чрез глобалната програма YouTube Spaces, която поставя жените пред и зад камерата.

В следствие на едногодишното партньорството с ООН ще видим група от жени създатели, които се застъпват за равенство между половете като първите „посланици“ в кампанията на ООН за устойчиво развитие и действие.

През последните няколко месеца, YouTube кани избрана група от жени, за да бъдат творчески директори и ментори на други жени създателки на съдържание. Шестте YouTuber-ки са – Анна Акана (Anna Akana) САЩ, Алексис Флеминг (Alexys Fleming ) САЩ, Джулия Вига Фария (Julia Veiga Faria) Бразилия, Ем Форд (Em Ford) Великобритания, Налим Фарук (Nilam Farooq) Германия и Кума Мики (Kuma Miki) Япония. Те са били избрани като творчески директори в съответните YouTube Spaces по света.

Що се отнася до партньорството с ООН, YouTube са избрали Ингрид Нилсън (Ingrid Nilsen), Джаки Аина (Jackie Aina), Юя (Yuya) , Тати Ферера (Taty Ferreira), Хейла Газал (Hayla Ghazal), Луиз Пентланд (Louise Pentland) и Чика Йошида (Chika Yoshida). Жените ще работят с ООН в продължение на година, за да „вдъхновяват и активизират своите глобални фен общности“, за да се създадат видеоклипове, които насърчават равенството между половете.

Главният изпълнителен директор на YouTube, Сюзан Уоуджитски каза пред The Hollywood Reporter, че новите инициативи са за мотивиране на жените да говорят от свое име. „YouTube винаги е била платформа, в която жените от всички възрасти и произход са могли да намерят своя глас и да разкажат своите истории,“ каза Уоджиски. „Чрез нашата глобална програма YouTube Spaces и новото партньорство с ООН, ние ще засилим женските гласове в YouTube и по целия свят.“

 
 
Коментарите са изключени