shareit

Япония издава „визи за разплод“ на чужденци

| от |

Японските власти възнамеряват да започнат издаването на „визи за разплод“ за увеличаване на раждаемостта и преодоляване на тенденцията на застаряване на населението, пише сайтът Сора нюз.

Визите ще се издават на граждани на други държави и ще бъдат досущ като тези за туризъм, работа или семейните. Но въпросните документи ще бъдат оформяни много по-бързо – само за един работен ден. На получилите визите ще бъдат признати всички транспортни разходи. Притежателите им от своя страна ще трябва да докажат, че са спомогнали поне за едно зачеване на територията на Страната на изгряващото слънце. Тези лица, които не успеят да представят доказателства за „плодотворния си престой“ , ще бъдат глобявани в размер на около 475 долара.

Право да получат „визи за разплод“ ще бъдат чуждестранни граждани, които се явят в японските консулства по света. Печатите в паспорта ще бъдат с продължителност един ден, една седмица и един месец. Всеки кандидат за този тип визи трябва да е навършил 21 години, да бъде в добро физическо и ментално здраве и да има завършено поне средно образование

 
 
Коментарите са изключени