shareit

Ябълкови мъфини с дъх на канела

| от |
Необходими продукти:

140 г брашно

130 г захар
125 г масло
2 яйца
200 г ябълка (1бр.)
8 г бакпулвер
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Оставяме маслото и яйцата да починат на стайна температура.

Почистваме ябълката и я режем на дребни кубчета. По желание може да поръсим с лимонов сок, за да не потъмнее, докато приготвяме тестото.

Смесваме брашното с канелата и бакпулвера. Разбиваме маслото и захарта с миксер до получаване на пухкав крем.

Пълним всяка до 2/3 от обема. Преди печенето може да поръсим всеки мъфин допълнително със захар или канела и да гарнираме със сурови орехи. Печем в предварително загрята фурна 180 градуса (без обдухване) за приблизително 20 мин. Оставяме мъфините да изстинат върху решетката.

 
 
Коментарите са изключени