shareit

Всички европейци носим синя кръв

| от chronicle.bg, по БТА |

Всички европейци носят синя кръв и са потомци на някаква кралска особа, твърди британският генетик Адам Ръдърфорд.

По думите на учения напразни са опитите на знаменитостите, да се изкарат уникални, като докажат някакво кралско родословие. Всеки простосмъртен в Европа може да претендира за синя кръв. „Всички ние, по един или друг начин, сме свързани с кралските семейства“, твърди Ръдърфорд.

Изказвайки се на исторически форум, генетикът заяви, че буквално всеки европеец , роден през XX век, има пряка връзка с Карл Велики. Заедно с екип от Лондонския колеж Ръдърфорд възстановил генеалогичното дърво на обикновените хора. Изследователите взели за основа родителите на последните потомци, опирайки се на следващи родственици, като по този начин разширявали семейното дърво.

„Единствената разлика между нас и знаменитостите се състои в това, че повечето от нас нямат средствата, за да докажат тези факти!“, твърди Ръдърфорд.

Сайтът припомни, че неотдавна американският актьор Дани Дайър гордо оповести, че е потомък на крал Едуард Трети. А британският предприемач Ричард Брансън се похвали с роднинската си връзка с Карл Велики, управлявал голяма част от Западна Европа от 768 до 814 година.

 
 
Коментарите са изключени