shareit

Все повече следи от MH370

| от chronicle.bg |

Малайзийското министерство на транспорта обяви, че са открити нови отломки, които може да са от самолета на Малайзийските авиолинии, който изчезна през март миналата година с всички 239 пътници на борда. Останките са открити на същото място край остров Реюнион, на което изплува и парче от крилото на самолета.

Новите части от Боинг 777 са описани като парчета от прозорци, възглавници на седалки и алуминиев материал, които ще бъдат изследвани от същия международен екип от експерти, който изследва и частта от крило, която според Малайзия 100% принадлежи на MH370.

Австралийската агенция, която координира търсенето на самолета, твърди, че все още не може да се каже, че има нови следи, защото нищо не може да се потвърди, че някое от тези нови парчета принадлежи на самолета.

Втори ден малайзийското правителство и властите на други държави, които се опитват да определят каква е била съдбата на самолета, който изчезна преди повече от година, изпращат различни сигнали относно степента на сигурност, с която може да се твърди, че има следи от самолета.

Докато малайзийския премиер Ниджаб Разак обяви, че откритата част от крило определено е на MH370, то други подходиха с по-голяма предпазливост към подобни твърдения, посочвайки, че е необходимо да се направят още проучвания.

 
 
Коментарите са изключени