shareit

Времето на новите супергерои

| от |

Ако се съди по филмовите заглавия тази година и тези, които ще излизат до 2020-а като цяло, ще се убедите в нещо, което Холивуд е разбрал преди вас – че вселените на Marvel и DC Comics са необятни.

„Дисни“, които държат по-голямата бройка права за филмиране на Marvel, (за справка Sony държат филмовите права на X-men и „Фантастичната четворка“), са решили да изснимат всеки комикс до който се доберат. Или поне оставят с това впечатление. Отново Sony доскоро държаха и правата за Спайдърмен, но „Дисни“ си ги взеха обратно и с това прецакаха третия филм с новия Спайдърмен Андрю Гарфилд, но това е една друга история.

След като направиха филми за най-известните супергерои от вселената си – Капитан Америка, Железния човек, Хълк, Черната вдовица и т.н., време беше Marvel и Холивуд да обърнат поглед и към по-малко известните супергерои. Първи бяха „Пазители на галактиката“ и Marvel не сбъркаха – получи им се адски добре и за една вечер превърнаха Крис Прат в мегазвезда и направиха най-добрия боксофис за миналото лято. При това заслужено. Втори бяха т.н. „новите Отмъстители“ – Куиксилвър, Алената вещица, Ястреба… Те ще се появят в новата част за Отмъстителите и ще бъдат част от новия филм за Капитан Америка – Captain America: Civil War, който трябва да излезе догодина. След това за кратко се появи патока Хауърд, сега дойде времето и Ант-мен. Човекът-мравка, както гласи името му, е супергерой, който се смалява до размера на насекомо и се бори за разни каузи. В първия филм те са изключително съмнителни – първата му бойна задача е да открадне нещо, защото Ант-мен или човекът, който стои зад него – Скот Ланг е крадец по душа и професия.

Най-големият плюс на този тип филми, защото все пак те са правени по комикси, а там клишетата в диалога и някои сюжетни линии са неизбежни, е добрият актьорски състав. Единственото слабо звено в този филм, уви, е Еванджелин Лили и липсата на химия между нея и Пол Ръд, който играе главната роля, но какво пък. За сметка на това Пол Ръд изведнъж се е превърнал от глуповатия приятел на Фийби Майк в секси пич с плочки, който може да обере и Бъкингамския дворец. Към тях добавяме Майкъл Дъглас като професора, който е измислил костюма на Ант-мен и моя личен любимец – Кори Стол, в ролята на злодея Йелоуджакет.

Сюжетът би трябвало да е ясен на повечето от вас, все пак това е филм за супергерои. Да, „Ант-мен“ е готин, но не е толкова добър, колкото „Пазители на галактиката“. Ето бонус от мен – има две допълнителни сцени накрая, които ще видите съответно след първите финални надписи, от което става ясно, че „Ант-мен 2“ ще има, и една след съществените надписи, която пък ще ви даде бърз поглед към новия Капитан Америка.

Поздравявам всеки фен на този тип филми с чувството за хумор тук, защото то, както в повечето случаи, е на ниво и с прекрасния Майкъл Пеня, който е най-чаровното и забавно нещо във филма. Следете внимателно неговите сцени, за да не пропуснете появата на Стан Лий.

„Ант-мен“ е по кината от днес. 

Снимки: Marvel Studios

 
 
Коментарите са изключени