shareit

Васил Гюров, Миленита, Kottarashky в новия клип на „Мерудия“

| от chronicle.bg |

Младите музиканти от група „Мерудия“ са на сцената от 2007 г. насам и регето е техният ритъм.

Шестимата изпълнители обаче не се страхуват да експериментират и да изненадват публиката и този път са тук с различна визия и нов видеоклип, събрал екзотичните физиономии на няколко от важните хора в българския ъндърграунд и обичания позитивен заряд, който те предават чрез своята музика.
„Когато съм себе си“ е песен от албума, който групата издаде в края на миналата година. Режисьор на видеолентата е Георги Гаврилов, а оператор – Галина Василева. Освен „Мерудия“, в клипа участват и музикантите Васил Гюров, Миленита, Сърмата Хари, NDOE, сценаристът и режисьор Христо Илиев– Чарли и режисьорът и музикант Димитър Таралежков. Към екипа се присъединява и композиторът Kottarashky, автор на музиката на късометражния анимационен филм „Сляпата Вайша“ на Теодор Ушеф. В реквизита на продукцията са включени чудновати предмети като електрически църковен орган, автентичен чушкопек, табла, едно „Рено 4“, вертикален грамофон, винилова плоча с албума на „Мерудия“ и меден казан за ракия, който така и не се класира пред обектива.

Едноименният албум на „Мерудия“ е в отличителния им „urban roots” стил и съдържа 10 парчета, сред които са хитовете „Сто двайс’ три Иракли“ и дебютният им сингъл „Minimum Stress“.

Зрителите ще могат да чуят парчетата от албума на предстоящия концерт на 21 юни 2017 г. в бар „Спутник“ от 21:00 ч., когато бандата ще представи видеото към парчето „Когато съм себе си“.

 
 
Коментарите са изключени