shareit

Въоръжен грабеж на бул. „Ломско шосе“ в София

| от chronicle.bg |

Въоръжен грабеж на заложна къща в София завърши с престрелка и убийство на един от заподозрените. Инцидентът е станал по-рано днес на бул. „Ломско шосе“. Сигналът в полицията е подаден към 14.30 ч. днес и към мястото незабавно са се насочили намиращите се наблизо екипи на СДВР.

След преследване, предприето от служители на СДВР, е установен един от заподозрените. По време на преследването, в кв. „Разсадника“, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила и е стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие.

Мъжът бил прострелян и малко по-късно е починал. 

Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление, съобщават от МВР. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди.

От полицията призовават хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

 
 
Коментарите са изключени