shareit

В Twitter вече могат да се пишат до 280 знака в един туит

| от chronicle.bg |

След като през септември стана ясно, че Twitter тества опцията за увеличаване на броя символи от 140 на 280, от 23:00 часа снощи тя вече е факт за потребителите на микроблогинг платформата. Един от първите възползвали се от новата услуга бе президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на обиколка в Азия.

Компанията иска да даде по-голяма свобода на изразяване, но все пак държи да запази краткостта и яснотата на изказа, които са характерни за нея, коментират от Httpool Bulgaria, официалния партньор на Twitter за реклама в България.

280-те символа вече са достъпни за всички в мрежата.

Единствено в Китай, Южна Корея и Япония броят символи остава 140, тъй като там никога не е имало проблем с изразяването в рамките на ограничението заради спецификата на езиците.

В рамките на първите дни от теста много потребители искаха да изпробват новата функционалност и туитваха в рамките на пълните разрешени 280 символа. 95% от потребителите на социалната мрежа не можеха да повторят това, ето защо за мнозина беше важно да се изразят максимално дълго. Скоро обаче проблемът беше решен, а туитването вече стана по-лесно при ползването на над доскоро достъпните 140 символа.

Същевременно хората продължиха да туитват предимно по-кратки туитове, запазвайки краткостта на изказа. От Httpool Bulgaria посочват, че в миналото 9 на сто от туитовете на английски език са се сблъсквали с лимита от 140 символа. Всичко това изискваше повече време за редакция, а често и до отказ от споделяне в социалната мрежа. Сега компанията се опитва да избегне това, като спести времето за редакция и насърчи потребителите да споделят повече. Новата функционалност води и до по-бързо туитване и коментиране в реално време.

Ходът на социалната мрежа е изключително важен, тъй като идва на фона на огромната конкуренция от страна на Facebook, на предизвикателствата за привличане на нови потребители и опасенията на инвеститорите през предходните тримесечия. През последния отчетен период обаче компанията даде признаци за живот, като се оказа, че леките промени, които прави, вече дават резултат.

 
 
Коментарите са изключени