shareit

В Пловдив всичко е възможно

| от chronicle.bg |

Разликата между досегашния кмет на Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) и опонента му, подкрепен от ВМРО, Славчо Атанасов, е под 1 процент. Това сочат данните от паралелното преброяване след днешния втори тур на местните избори. Според първоначалните данни на Алфа Рисърч Тотев отново взимаше властта в града с 55% от гласовете в своя полза. Впоследствие обаче се оказа, че разликата е значително по-ниска.

Тотев води само с 50,2% пред Славчо Атанасов (49,8%), според последните данни на Алфа Рисърч от 19 ч. Само час по-рано ГЕРБ водеха с убедителна преднина от 10% пред ВМРО. Социолозите предупреждават, че преди излизането на окончателните данни около полунощ, изводите за победителя в Пловдив могат да се окажат неверни.

Тотев спечели местните избори през 2011 г. с разлика малко над 2300 гласа.

На първи тур Тотев водеше с 22 000 гласа пред Атанасов, а между двата тура на изборите той бе подкрепен от всички десни политически сили и дясно-центристки местни коалиции в града. Въпреки това по-голяма подкрепа се забелязва единствено за Атанасов, за когото са гласували двойно повече пловдивчани, в сравнение с първи тур.

 
 
Коментарите са изключени