shareit

Уволниха журналистка заради пост във Facebook

| от chronicle.bg |

Журналистката Уенди Бел от американския телевизионен канал WTAE-TV бе уволнена в сряда заради пост в Facebook, в който тя използва расистки език. В страницата на медията коментира убийство в бедно предградие, където са убити 5 души, сред които и бременна жена. Правейки психична скица на убийците, тя емоционално използва фразата „чернокожи мъже“ и описва състоянието на бедните семейства в предградията.

Този пост създаде голям „шум“ в социалната мрежа и предизвика различни емоционални коментари. Някои видяха нейните коментари като обидни и расистки, а други й благодариха за честността, след като властите не са направили никакви арести, нито пък са описали всички възможни заподозрени по случая.

По-късно Бел се извини с Facebook пост, в който пише: „Сега разбирам, че някои от думите, които избрах, са безчувствени и може да се разгледат като расистки. Съжалявам, че съм обидила някого. Наистина съжалявам.“ Към сряда следобед Facebook страницата е била изтрита, заедно с профила й в WTAE-TV. След 18 години в медията, тя приключва отношенията си с тях, заради противоречие с етиката на дружеството и журналистическите стандарти, се посочва в изявление на телевизията.

 
 
Коментарите са изключени