shareit

UFC 189 с рекорд по продадени билети

| от chronicle.bg, mma.bg, Sherdog |

Президентът на UFC, Dana White имаше големи очаквания за UFC 189, дори и след като Jose Aldo отпадна от главната среща. Изглежда, че тези очаквания ще бъдат оправдани.

White сподели, че ситуацията с оттеглянето на Aldo и заместването му с Chad Mendes се оказала дори по-печеливша.

„Това, което е откачено е, че двубоят между Aldo и McGregor бе отменен. Aldo бе заменен от Mendes. Продадените билети за MGM до тогава бяха 6,8 милиона долара. Когато добавихме Mendes, билетите скочиха до 7,1 милиона. Трябваше да добавяне още места. Това е събитието с най-голям приход от билети, което сме правили в САЩ.“

Заплащането на бойците скача също пропорционално. Шампионът Jose Aldo обаче получи контузия и няма да вземе участие в събитието, което го лиши от доста солидна печалба, по думите на White.

„Милиони долари. Да, вероятно щеше да изкара около 4 милиона долара.“

White въпреки всичко не е особено доволен като фен на спорта.

„Това е контактен спорт. Всички очакваха Jose Aldo, който не е губил през последните 10 години и защити титлата си 7 пъти. Вярвайте ми – всички загубиха, освен Chad Mendes. Падението на едни е възход за други. Случва се в контактните спортове.“

Освен това от UFC похарчиха купища с пари за реклама на двубоя между Aldo и McGregor – реклами, медийни обиколки в континента, гигантски постери на MGM Grand, които ще бъдат свалени.

White си изплака мъката пред ESPN.

„Jose Aldo се оттегля вече от пети шампионски двубой. Conor е готов, Mendes е готов, така че те ще се срещнат за временната титла. Когато Aldo е възстановен, той може да се яви за унифициране на титлата. Беше негово решение да се откаже от двубоя. Не ни е добре от това – дадохме много пари за реклама на тази среща, много хора я очакваха с интерес и определено е разочароващо.“

В същото време Conor McGregor обвини шампиона Jose Aldo, който отпадна от двубоя им в UFC 189, че е избягал. Според ирландеца Aldo трябва да бъде лишен от титлата си.

„Не знам дали ще се върне. Както казах, той избяга и едва ли ще се обърне назад. Ако човек се плаши така, той го прави отново и отново, а след това трябва да бъде лишен от титлата. Той неведнъж се е отказвал от двубой. Според медицинските изследвания той може да се бие. Ако си годен за двубой, но не се биеш, трябва да бъдеш лишен от титлата си и предстоящия ми двубой да е за редовния шампионски пояс.“

Jose Aldo също наруши мълчанието си и пусна официално изявление по повод пропадналия му двубой с Conor McGregor в UFC 189. В него той изяви желанието си да се бие, както и възнегодува срещу решението на UFC да правят двубой за временна титла.

„От три месеца тренирах по три пъти на ден. Инвестирах много време и пари, викнах тренировъчни партньори от Бразилия и други страни за да направим най-сериозния тренировъчен лагер, така че да бъда готов и да защитя титлата си на 11 юли. За съжаление пукнах реброто си по време на тренировки, което мога да докажа с медицински изследвания. Въпреки, че направих всичко необходимо, бях принуден да се оттегля за голямо мое съжаление. Само аз, семейството ми, треньорите и съотборниците знаят колко упорито се готвих, за да представя Бразилия отново.

Решението ми бе взето с уважение към UFC и феновете по цял свят. Нямаше как да се бия, ако не бях 100 процента физически готов, а при един удар в това ребро, травмата можеше да стане още по-тежка. Много хора ме съветваха да се бия, за да взема парите, които ми бяха обещани, но в никакъв случай не бих се продал за пари, независимо колко са те. Бия се с любов и се бия за държавата си. Парите идват на второ място, като сянка: когато се опиташ да ги хванеш, не можеш, но когато се движиш напред, те те следват. Парите в един ден свършват, но наследството и нещата, които ти си направил за спорта, остават в историята и имат най-голяма тежест.

Аз съм шампион на UFC от април 2011, защитил съм титлата си седем пъти за една година и ще го направя за осми път през 2015, което е средно по два пъти в година. Дори не споменавам WEC, организацията, която беше собственост на Zuffa, както и UFC, където станах шампион през 2009 и отново защитих титлата си два пъти за по-малко от година. Затова не мога да се съглася с решението на UFC да има временен шампион в моята категория, цитирайки петте пъти, когато не можех да защитя титлата си.

Ако тези двубои се бяха случили, щях да съм направил 12 шампионски двубоя за 4 години в UFC, което прави средно по 3 двубоя на година – нещо, което никой друг шампион в UFC не е правил. UFC шампион рядко се бие три пъти в година. Затова това не може да бъде главната причина, поради която правят временна титла, но UFC е частна компания и те правят това, от което имат интерес, така че не мога да се оплача от решението им, но не мога и да се съглася с него.

Относно моя опонент, който ми каза да изляза и да се бия като мъж, не мога да кажа нищо за човек, който имитира телевизионен герой (Travis Fimmel от ‘Викингите’). Той иска да бъде точно като него, защото сигурно го е срам от това, което е в действителност, затова имитира неговите реплики, неговия стил и дори татуировки. Той е артист, но не в бойните спортове, а в комедиите. Той проявява неуважение към актьора и към истинските атлети. Той трябва да излиза на сцена, а не в Октагона. Октагона е моето кралство и там има място само за един крал, който съм аз. Ако той иска да участва, може да поеме ролята на шут, какъвто вече показа, че е.

Ако той успее да победи Mendes, ще спечели един фалшив колан, който може да показва на пияните си приятели по баровете, защото временната титла е това за мен – просто една играчка. Аз съм шампионът.“

 
 
Коментарите са изключени