shareit

Уентуърт Милър срещу грубо меме

| от chronicle.bg |

Уентуърт Милър, подобно на много други популярни лица, стана жертва на грубо онлайн осмиване в понеделник. Негови снимки се завъртяха из социалните мрежи, показвайки го в доста по-закръглена форма от тази, на която се наслаждавахме в „Бягство от затвора“.

УентУърт Милър

За изненада на Интернет хората обаче, актьорът излезе с официален отговор на подигравателното меме. В него той разказва за трудното си детство, за клиничната депресия, за опитите за самоубийство, отношенията му с храната и трудностите, с които се с сблъсквал заради факта че е хомосексуален.

През 2013г. Уентуърт разочарова милиони жени по цял свят с новината че е гей, чрез открито писмо до организаторите на филмовия фестивал в Санкт Петербург. Той отказа да посети фестивала като израз на недоволството си от крайно хомофобските закони в Русия.

Сега той разкрива, че този му вид е най-доброто, което може да му се случи, в резултат от тежка депресия. Търсейки облекчение, той се е обърнал към храната, а не като повечето – към наркотиците и алкохола.

Прочете и цялото съобщение на Милър:

„Днес разбрах, че съм станал тема на интернет meme. Не е за първи път. Но това е по-различно от предишните.

През 2010 г., когато почти се бях отказал от актьорската си кариера и живеех далеч от светлините на прожекторите  по ред причини. Основната – бях на крачка от самоубийство.

Това е тема, за която вече съм писал, говорил и споделял. Но тогава страдах в усамотение. Точно както го правят много други хора. Степента на това страдание е известна само на малцина.

Обзет от срам и болка, гледах на себе си като на дефектна стока. Гласовете в главата ми ме тласкаха по пътя на саморазрушението. Не за първи път.

Боря се с депресията от детството си. Това е битка, която ми коства време, възможности, връзки и хиляди безсънни нощи.

2010 г. беше най-ниската точка на съзнателния ми живот, когато търсих подкрепа / утеха / разсейване навсякъде. Тогава се обърнах към храната. Можеше да е нещо друго. Наркотици. Алкохол. Секс. Но яденето се превърна в единственото нещо, което ме крепеше. На което разчитах да преживея. Имаше периоди, в които най-хубавият момент в седмицата беше любимото ми ястие и новият епизод на Top Chef. Понякога това ми беше достатъчно. Трябваше да бъде.

И натрупах килограми. Голяма ш****а работа.

Един ден, докато се разхождах из Лос Анджелис с приятел, засякохме снимачен екип на риалити шоу. Не знаех, че наоколо кръжат папараци. Снимаха ме и фотографиите бяха публикувани наред с мои снимки от друг етап на кариерата ми.

„От пич в буца“. „От здравеняк в дебелак“. И т.н.

Майка ми има една „приятелка“, която винаги бърза да донесе лошите новини. Изряза една от онези статии от популярно национално списание и я изпрати. Тя ми се обади разтревожена.

През 2010 г., когато се борех да запазя психическото си здраве, това беше последното, от което имах нужда.

Дълга история, накрая оцелях.

Оцеляха и онези снимки.

Радвам се.

Сега, когато се виждам с червената си тениска и една от редките си усмивки, си спомням за борбата. За издръжливостта и постоянството си срещу всевъзможни демони. Някои вътрешни. Някои – външни.

Като глухарчетата, които избиват през паветата, продължавам да се държа.

Във всички случаи. Все още. Въпреки всичко.

Първия път, когато видях това meme на стената си, трябва да призная, че ме болеше да дишам. Но както с всичко друго в живота, се опитах да намеря смисъла. А смисълът, който намерих в тази/моя снимка, е Сила. Оздравяване. Прошка.

От мен и от останалите.

Ако вие или ваши познати страдате, знайте, че има помощ. Потърсете я. Пишете. Пратете мейл. Вдигнете телефона. Някой го е грижа. Някой чака да ви чуе.“

Откровеният текст на Уентуърт Милър накара екипа на LAD Bible да поднесе извиненията си за недоразумението.

 
 
Коментарите са изключени