shareit

Учителят Петър Дънов ни учи и днес: 11 вечни цитата

| от chr.bg |

„Учителят пееше и свиреше. Той бе школуван цигулар. Кой е неговият преподавател, който го е въвел в изкуството на грифа, струните и лъка, ние не знаем. Но в разговори и лекции той с увлечение разказваше за добрия педагог и цигулар, който наред с първите уроци към опознаване на цигулката, е свирел със замах и сериозно вглъбяване пред малкото момченце. По всяка вероятност този педагог е бил един талантлив музикант – чужденец, дошъл в новоосвободената ни родина да насажда музикална култура. В периода на музикалната подготовка, Негови преподаватели са били още други трима – пак чужденци.“

Из „Изгревът“

Днес се навършват 154 години от рождениято на Учителя Петър Дънов! Майсторството на един истински учител за живота е вижда ясно, когато това, което е оставил на всички нас, е ефикасно, актуално и полезно години след смъртта му.

По този повод днес събрахме едва 11 от най-добрите му думи и съвети за по-добър живот. Съберете 5 минути от времето си, за да ги прочетете в галерията ни. И бъдете щастливи и добри, приятели.

 
 
Коментарите са изключени