Учени откриха на какво се дължи ползата от шоколада

| от |

Учени от университета на Луизиана откриха, че ползата от черния шоколад за сърдечносъдовата система се определя от начина, по който чревни бактерии ферментират какаовите фибри, съобщи в. „Дейли мейл“.

chocolat-nourriture-sucreries-9-1080x1920

Бифидобактериите е млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които Действат като естествeно противовъзпалително средство. То навлиза в кръвта и предпазва артериите от увреждане. Какаото съдържа полифеноли, които са антиоксиданти, напр. катехин и епикатехин. В него има и малко фибри. И двата компонента са трудносмилаеми, но лесно се обработват от добрите
бактерии в дебелото черво.

Черният шоколад съдържа повече какао и с него процесът е по-изявен. Комбинирането на какаото с пребиотици, които стимулират бактериалния растеж, също засилва процеса.

 
 
Коментарите са изключени за Учени откриха на какво се дължи ползата от шоколада