shareit

Убий скоростта, спаси дете

| от Спонсорирано съдържание |

За поредна година радио FM+ започва кампанията „Убий скоростта, спаси дете“. В нейна подкрепа се присъединиха и редица известни лица в България, като Теди Москов, Георги Господинов, Хилда Казасян, Юлиан Вергов, Ути Бъчваров, Любо Киров, Михаела Маринова.

Инициативата има за цел да фокусира вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца и да направи максималното за опазване на техния живот. Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.

За да напомня това, радио FM+ избра най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори – тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт, където ще бъдат позиционирани сигналните стикери с визията на кампанията. Освен Столична Община тази инициатива подкрепиха и Общините Благоевград, Сливен и Русе.

Радио ФМ+ планира и акции за превеждане на първокласници при откриването на учебната година в София и Благоевград.

Хилда Казасян подкрепя кампанията, защото е „..потресена от това, което се случва. Мисля, че за каране с алкохол трябва да се влиза директно в затвора. Подкрепям с цялото си сърце „Убий скоростта, спаси дете!“.

Според Любо Киров „…трябва да сме много по-внимателни и дори да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот! Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че винаги мога да бъда от другата страна“

Теди Москов си спомни, че :“ Убий скоростта, спаси дете“ – това го прочетох за първи път на един път към Панчарево. Допадна ми игрословицата… Толкова инциденти с пешеходци има, че е направо срамно…“. В типично свой стил Ути Бъчваров заяви, че „…животът е вкусен, затова не бързайте за никъде, защото може да стане най-страшното. Онези, които ви чакат, ще имат търпение.“

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България; спомогнала за наградата „Радио на годината“ 2005; Награда EMMI USA за 2006; Почетен диплом за „Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България“ на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

 
 
Коментарите са изключени