shareit

„Уан дайрекшън“ ще запишат благотворителна песен за набиране на средства срещу вируса Ебола

| от |

Британската момчешка банда „Уан дайрекшън“ е потвърдила  участието си в презаписа на песента „Do They Know It’s  Christmas“ за набиране на средства за борбата с хеморагичната треска, предизвикана от вируса Ебола, съобщи вестник „Сън“.

В проекта могат да се включат Адел, Флорънс Уелч, Бен  Хауърд и др. Благотворителната акция е организирана от сър Пол Гелдоф под названието „Банд ейд 30″. Той смята да събере най-големите имена за четвъртото преиздание на „Do They Know  It’s Christmas“.

Празничният хит ще бъде записан този месец, като Гелдоф се  надява той да се издигне високо в световните класации, така че да се съберат възможно най-много средства.

Първият подобен проект на Боб Гелдоф бе записан през 1984 година и в него участваха Боно, Пол Маккартни, Пол Уелър и Бой  Джордж. „Do They Know It’s Christmas“ се превърна в най-продавания сингъл във Великобритания за всички времена. Предстоящият презапис на хита ще бъде четвъртото  превъплъщение на песента, след изданията й от 1989 и 2004 година, припомня таблоидът.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени