shareit

TV7 официално е обявена в неплатежоспособност

| от chronicle.bg |

„ТВ Седем“ ЕАД официално беше обявена в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост. Това става ясно от решение на Софийския градски съд, което вече е вписано в Търговския регистър. На база на него започва производство по несъстоятелност.

За начална дата на неплатежоспособността е определен 31 декември 2015 г., а първото събрание на кредиторите на ТВ7 ще се състои на 7 юни 2016 г.

За временен синдик на дружеството е назначен Иво Лъчезаров Георгиев.

Решението идва близо две години, след като компанията на Николай Бареков „Ноу Фрейм Медия България“ заведе дело за несъстоятелност срещу ТВ7. В жалбата се посочва, че телевизията дължи остатък от над 242 000 лева по фактура за производството на предавнето „Валя и Моро превземат света“.

Сред останалите признати неплатени дългове на ТВ7 са 709 818 лв. за „Къртицата: Презареждане“, малко над 119 000 лв. за „Поверително от NL – Николета Лозанова“. И двете предавания са продукция на „Междинна станция“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Над 586 000 лева са дължими към НУРТС Диджитъл за разпространение на програмата.

Най-големият кредитор на ТВ7 е Корпоративна търговска банка с иск на стойност 2,4 млн. евро.

СГС е установил, че към края на 2015 г. телевизията е разполагала със 125 хил. лв. в брой и активи на стойност 1,874 млн. лв., като по-голямата част от тях са заложени по кредита към КТБ.

 
 
Коментарите са изключени