shareit

Турски съд забрани на медиите да отразяват разследването на убийството на Карлов

| от chronicle.bg |

Съд в Анкара забрани на средствата за масово осведомяване да отразяват разследването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предава ТАСС, цитирана от БНР.

Руската агенция се позова на Анадолската агенция. Забраната се отнася по-конкретно за разпространение на видеозаписи от местопрестъплението, а също на сведения за заподозрени лица. Тя ще важи до приключване на разследването.

Близо 30 турски полицаи ще се изправят пред съд в Истанбул по обвинения за участие в опита за преврат на 15 юли, съобщава в същото време Франс прес, цитирана отново от БНР. Това ще бъде първият процес срещу заподозрените заговорници в града.

Подготвени са обвинения срещу над 1200 души, а общият брой на арестуваните е около 41 000. Очаква се съдебните дела, последващи неуспешния опит за преврат срещу президента Реджеп Ердоган, да бъдат най-всеобхватният съдебен процес в историята на Турция. Пет месеца след събитията започнаха малки процеси срещу заподозрените, а вчера 60 души бяха изправени пред съда в югозападния град Денизли.

 
 
Коментарите са изключени