shareit

Триумф на красотата: Петра Немцова

| от chronicle.bg |

Вероятно знаете коя е Петра Немцова – един от най-популярните и успешни световни модели, основател и президент на благотворителна фондация „Щастливо сърце“ и уникално красива жена.

Петра се появява за първи път през 2003 г. на корицата на „Sports Illustrated Swimming Issue“ и започва да дефилира за  Victoria`s Secret , както и за редица други марки за дамски облекла. Успоредно с работата си със световно известни модни фотографи за Sports Illustrated, Петра Немцова е обект на внимание от страна на боди арт художника Джоан Гайер. На 3 юни 2004 г. тя става член на журито на 53-тия конкурс “Мис Вселена” в Куито, Еквадор.

И все пак, животът й е далеч от приказка.

По време на заметресението в Индийския океан на 26 декември 2004 г. Петра е на почивка в курорта “Кау Лак” заедно със своя фотограф и годеник Саймън Атли. Тогава огромна вълна цунами връхлита мястото, където бъдещите младоженци са отседнали. Първоначално Атли е обявен за изчезнал, но на 3 март 2005 г. тялото му е намерено и разпознато на остров Суматра (близо до епицентъра на земетресението, причинило цунамито). Петра Немцова успява да оживее по чудо, като се хваща за покрива на една къща и се заклещва в палмово дърво. Тя има сериозни наранявания и травми, но след осем часово стоене на палмата, тя е спасена от цивилни тайландци и е настанена в близка болница. Петра остава там три седмици и след това отлита за родната си Чехия, където е настанена в болница за още толкова време.

Първото интервю на Петра Немцова след почти трагичния инцидент, който почти не отнема живота й, е за предаването Primetime Life на ABC на 9 март 2005 г.

През месец ноември 2005 г. Петра Немцова основава фондацията “Щастливо сърце” – благотворителна кампания след оцеляването и възстановяване й от бедственото цунами през 2004 г. Целта на фондацията е да се застъпва и грижи за ощетените млади хора, за тези, които не разполагат с нужните условия за здравословно детство и развитие. Фондацията активно сътрудничи с благотворителни, дарителски комитети за закрила и грижи за децата.

През 2005г. Glamour награждава Петра Немцова с наградата “Сървайвър” (“Оцелял”). Нейното окончателно завръщане на модната сцена е с появата й през 2005 г. в Sports Illustrated Swimming Issue . През 2007 г. тя се появява в календар на британското издание на “FHM” като Miss May.

Сега е водеща на предаването Model life по телевизия TLC.

Петра Немцова работи съвместно с компанията Hewlett-Packard за провеждането на мултимилионна телевизионна и интернет кампания. През юли 2007 г. моделът става вегетарианка, след като разбира за бързото изчезване на рибните стада в Световния океан. През февруари 2007 г. чешкият модел напълно отказва месото и млечните продукти.

Днес Петра навършва 37 години и по този случай сме подготвили галерия с нейни снимки, които доказват, че красотата е непреходна.

 
 
Коментарите са изключени