shareit

Три катастрофи с пияни и дрогирани шофьори в рамките на 3 часа

| от chronicle.bg |

Само за няколко часа дрогирани или много пияни шофьори са предизвикали три пътно-транспортни произшествия в столицата. От началото на година пътни полицаи са установили 984 водачи, употребили алкохол; 1770 са засечените неправоспособни водачи, при 300 от тях нарушението е констатирано повторно, за което са пратени на съд, съобщава МВР.

Пътна полиция – СДВР обявява нулева толерантност по отношение на нарушенията, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Само през вчерашния ден, по тази причина в столицата са предизвикани три пътно-транспортни произшествия, добавят от вътрешното министерство.

Оттам разказват и няколко конкретни случаи от последните дни и часове. Мъж, солидно почерпен с алкохол и седнал зад волана, предизвика пътно-транспортно произшествие вчера. Пътните полицаи тествали с техническо средство шофьора, който се удари в камион на бул. „Илиянци”. Пробата на 53-годишния мъж отчела наличие на 3.93 промила алкохол в издишания въздух. Установено е, че той не за първи път шофира след употреба на алкохол.

Малко по-рано, около 10.00 часа, 27-годишен мъж без свидетелство за управление на МПС, употребил наркотични вещества, блъсна пешеходка на бул. ”Сливница” със спрян от движение „Фолксваген Поло”. Полевият тест, направен от служителите на отдел „Пътна полиция”, отчете положителна проба за употреба на канабис и амфетамин у водача. Пострадалата е откарана за оказване на медицинска помощ в болнично заведение с фрактура на крака.

Привечер, около 17.30 часа, шофьор на лек автомобил предизвика катастрофа на бул. „Драган Цанков”, блъскайки се в колата пред него. Проверката с дрегер отчела 2.28 промила алкохолни пари в издишания въздух. Водачът бил и без документ за управление на МПС.

От началото на годината 984 положителни проби за наличие на алкохолни пари в издишания въздух са констатирали проверките на пътните полицаи при водачи на моторни превозни средства. При 640 резултатът е бил до 1.2 промила, а при останалите 344 е отчетено наличие над 1.2 промила. За същия период 1770 са неправоспособните водачи на МПС, засечени да шофират по софийските улици – сочат данните от проверките на служители от отдел „Пътна полиция” при СДВР. При 300 от тях нарушението е констатирано повторно, за което са пратени на съд

 
 
Коментарите са изключени