shareit

Тръмп вече има достатъчно делегати за номинация

| от chronicle.bg |

Доналд Тръмп вече е спечелил подкрепата на нужния му брой делегати, за да бъде президентската номинация на Републиканската партия в САЩ, пресмята „Асошиейтед прес”.

Самата партия няма да оповести официалните резултати от предварителните избори по щати преди националният си конгрес през юли, когато делегатите реално дават гласа си за избрания кандидат.

Няколко американски медийни организации правят свои преброявания.

Разминаванията в различните изчисления се дължат на вътрешнопартийните правила. В някои щати делегатите са задължени да дадат гласа си за кандидата, който е спечелил предварителната надпревара при тях. Други местни организации позволяват на представителите си на националното събрание да гласуват по своя преценка.

Според АП, Тръмп вече има подкрепата на 1238 делегата, при необходимо мнозинство от 1237.. Решаваща е заявената подкрепа за Тръмп от няколко необвързани делегати като ръководителя на републиканците в Оклахома Пам Полард.

Финалната победа на Тръмп беше предначертана, след като всичките му вътрешнопартийни съперници за номинацията се отказаха от надпреварата.

При всички случаи милиардерът ще постигне необходимите му делегати след изборите на 7 юни в Калифорния, където реално няма съперници за гласовете на партийните представители.

 
 
Коментарите са изключени