shareit

Тръмп: Обама и Клинтън създадоха ИДИЛ

| от chronicle.bg |

Предизборната изборна битка за САЩ започва ожесточено с първите дни на новата година. В нея ожесточено се впусна милиардерът Доналд Тръм, който е номиниран от Републиканската партия и е начело в надпреварата. Той атакува директно настоящия президент Барак Обама и спряганата за основен конкурент на Тръмп – Хилъри Клинтън.

„Хилъри Клинтън създаде ИДИЛ, заедно с Обама“, каза милиардерът, цитиран от международните медии.

Изявлението Тръмп направи пред свои поддръжници в Мисисипи. Тръмп, който се прочу с крайните си изказвания за затваряне на американските граници за мюсюлмани, повдигна темата за ИДИЛ докато коментира нажежената обстановка между Иран и саудитска Арабия. Посолството на  Саудитска Арабиябе потрошено от жители на Техеран след новината за екзекуцията на 47 души, сред които и известния шиитски духовник Нимр ал Нимр.

Полемиката между Тръмп и най-вероятният кандидат за президентския пост на Демократическата партия – Хилъри Клинтън, достигна кулминация след като тя определи опонента си като „най-добрият кадър на ИДИЛ“.

Очаква се скандалите с участието на милиардера-кандидат за президент да вземат връх в тази предизборна кампания. На традиционния Парад на розите в Пасадена, Калифорния, самолети изписаха в небето обидно послание срещу него. Надписът гласеше „Америка е велика, Тръмп е отвратителен! Всеки друг, но не и Тръмп“.

 
 
Коментарите са изключени