shareit

Тръмп иска ФБР да повдигне криминални обвинения срещу Клинтън

| от chronicle.bg |

„Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигането на криминални обвинения срещу Хилари Клинтън“, заяви Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Той заяви това, след като стана ясно, че ФБР е разпитвало Клинтън във връзка с използването на личен имейл сървър, докато е била държавен секретар на САЩ. Бюрото проучва дали е имало случаи на злоупотреба с поверителна информация.

По-рано Тръмп предизвика шум в социалните мрежи, след като публикува снимка на Хилари Клинтън с нещо, което изглежда като Звезда на Давид на фона на доларови банкноти. Към тях са добавени думите „Най-корумпираният кандидат за президент в историята“.

Публикуваната снимка бързо предизвика обвинения в антисемитизъм. По-късно тя беше изтрита и заменена с версия на същата картина, която използва кръг вместо звездата.

Хилари Клинтън

По-рано снощи телевизия Фокс нюз съобщи, че по време на работата си като държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е споделила с трети лица поверителна информация за начините за преодоляване на финансовата криза в Гърция.

Тези данни са били изключително важни за зетя на държавния секретар, оглавяващ инвестиционен фонд и специализиращ в гръцките дългове. Информацията се основава на разсекретени имейли, изпратени от Клинтън по електронната поща. Тя е споделила служебна информация и със съпруга си, което също е забранено.

 
 
Коментарите са изключени за Тръмп иска ФБР да повдигне криминални обвинения срещу Клинтън

Повече информация Виж всички