shareit

Тръмп и Клинтън – фаворити в 11 американски щата

| от chronicle.bg |

Кандидатът на Демократите Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп от страна на Републиканците спечелиха в най-много щати на изборите за кандидат-президент на САЩ.

И двамата триумфираха в щатите Алабама, Джорджия, Тенеси и Вирджиния. Тръмп беше победен от Тед Круз в Тексас и Оклахома. Опонентът на Клинтън в партийния вот Бърни Сандърс спечели в четири щата, включително в собствения си – Вермонт.

Вторник беше изключително важен ден за изборите, защото в него гласа си дадоха 11 щата.

Бившият държавен секретар Хилъри Клинтън очаква да влезе в президентска надпревара срещу кандидата на Републиканците Доналд Тръмп. „Залозите на тези избори никога не са били по-високи и реториката, която чуваме от другата страна, никога не е била по-ниска“, каза тя в победната си реч във вторник.

От своя страна Тръмп заяви, че е „обединител“, който може да остави зад гърба си вътрешните борби в Републиканската партия зад гърба си и да се фокусира върху президентските избори срещу Клинтън.

Сенаторът на Тексас Тед Круз призова опонентите си да се откажат от битката за републиканска кандидатура за президент, за да се бори по-ефективно срещу Тръмп.

 
 
Коментарите са изключени