shareit

Тръмп: Хилари ще започне Трета световна война

| от chronicle.bg |

Планът на Хилари Клинтън за справяне на конфликта в Сирия ще доведе до Трета световна война, твърди републиканският кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп. Той допусна, че нейните идеи водят до потенциална възможност за военен конфликт с ядрената сила Русия.

В интервю с фокус върху външната политика, Тръмп определи разгромяването на „Ислямска държава“ като по-голям приоритет от това сирийският президент Башар Асад да бъде убеден да се оттегли. По този начин той омаловажи като значение една от отдавнашните цели на американската политика, пише Reuters.

Тръмп се усъмни, че Клинтън ще може да преговаря с руския президент Владимир Путин, след като го е демонизирала, обвини Барак Обама за влошените отношения на САЩ с Филипините и се оплака от липса на единство в лагера на републиканците, посочвайки, че ще победи с лекота, ако партийното ръководство го подкрепи.

По отношение на гражданската война в Сирия Тръмп заяви, че Клинтън може да вкара САЩ в световна война, ако бъде възприет по-агресивен подход за разрешаване на конфликта.

Клинтън призова за създаване на зона, забранена за полети, както и на „зони за сигурност“ на терена с цел да бъде защитено мирното население. Някои анализатори се опасяват, че охраната на тези зони може да вкара САЩ в пряк конфликт с руските изтребители.

„Това, което трябва да направим, е да се фокусираме върху ИДИЛ. Не трябва да се фокусираме върху Сирия“, каза Тръмп. „Ще се окажем в Трета световна война, ако слушаме Хилари Клинтън“, каза той.

„При това положение вече няма да се бием само срещу Сирия, ще се бием срещу Сирия, Русия и Иран, нали така? Русия е ядрена држава, но държава, където ядреното оръжие действа за разлика от други страни, които само говорят“, заяви Тръмп.

Според репубиканския кандидат за президент Асад е много по-силен сега, отколкото преди три години. Той заяви, че това сирийският президент да бъде накаран да се откаже от властта е по-маловажо от разгрома на „Ислямска държава“.

 
 
Коментарите са изключени