shareit

Торта с крем „Маскарпоне“

| от pudriera.bg |

За блата: 300 г бисквити – обикновени, пълнозърнести, 150 г течно масло

За шоколадовата заливка: 100 г черен шоколад, 25 г масло

За крема: 500 г маскарпоне, 400 г заквасена сметана, 150 г бял шоколад, разтопен на водна баня или в микровълнова, 1-2 с.л. пудра захар, настърганата кора от 1 лимон, 1 ванилия 20 г желатин

Приготвяне: Бисквитите се смилат в блендер или кухненски робот заедно с маслото. Изсипват се във форма за торта с ринг, разпределят се равномерно и се притискат плътно към дъното на формата. Формата се оставя в хладилника, а през това време се приготвя шоколадовата заливка. Черният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова и към него се добавя маслото. Разбърква се до получаването на хомогенна смес и с нея се залива бисквитения блат. Формата отново се оставя в хладилника.

Приготвя се крема. Маскарпонето се смесва със заквасената сметана, белия шоколад, пудрата захар, лимона и ванилията. Разбърква се добре с миксер. Желатина се разтваря в малко студена вода, след което се разтапя на водна баня или в микровълнова. Добавя се към крема при непрекъснато бъркане. След като всичко се смеси добре, се изсипва върху шоколадовата подложка и се заглажда. Поръсва се с какао, настърган шоколад или смлени орехи.

Трябва да престои 2 часа в хладилника преди да се сервира. Може да замените пудрата захар със стевия по ваш вкус.

 
 
Коментарите са изключени