Торта с къпини и бял шоколад

| от 359food.bg |

Продукти

  • за блата
  • 200 гр безсолно масло на кубчета
  • 100 гр бял шоколад начупен
  • 4 големи яйца
  • 200 гр захар
  • 200 гр брашно
  • 1 бакпулвер
  • 175 гр къпини малини, горски плодове
  • за крема
  • 150 гр бял шоколад
  • 250 мл готварска сметана
  • за ганаша
  • 200 гр сладко от къпини

Разтопете на водна баня маслото и шоколада. Оставете да се охлади 2-3 минути, добавете захарта, след това и яйцата – разбийте добре.

64DX0365-1024x681

Сложете брашното и къпините и отново разбийте добре.

64DX0377-1024x681

Сипете внимателно сместа в намаслена тавичка и покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса около 30-35 минути.

64DX0390-1024x681

Извадете и оставете настрана да се охлади, след това срежете с конец на два блата.

64DX0392-1024x681

За шоколадовата глазура – разтопете на водна баня 100 грама сметана и бял шоколад. След това оставете да изстине на стайна температура. Когато се охлади, добавете останалата сметана и разбийте на сняг.

64DX0382-1024x681

Върнете се към блатовете – намажете със сладкото и с 1/3 от глазурата първия блат и сложете отгоре втория.

64DX0393-1024x681

Украсете отгоре с шоколадовата глазура и с къпинки.

64DX0402-1024x681

 
 
Коментарите са изключени за Торта с къпини и бял шоколад